Okulca | Yazılı Soruları,Konu Anlatımları

9 Mayıs 2009 Cumartesi

Yahoo! Türkiye anasayfası (mypage)

Yahoo kişisel sayfasını Türkçe olarak hizmetimize açtı ve açtığına pişman oldu. "Yahoo yavaş yavaş Türk kullanıcıları için kendini hazırlıyor mu?" demeliyiz bilmiyorum ama bu gidişat kullanıcıların hoşuna gitmemiş gibi görünüyor. Yahoo'nun bize önerin kısmına baktığımda kullanıcıların şikayetlerinin oldukça ilginç olduğunu farkettim. Birçok şikayet, takip edilmesi gereken günlük haberlerin yanlış sitelerden alındığı ile ilgili. Yani güncellenmeyen haberlerden dolayı haber başlıkları hep aynı kalıyor ve kullanıcılar da haklı olarak şikayet ediyorlar. Tabii ki bu hata Yahoo’dan kaynaklanmıyor. Aslında kullanıcının bilgisizliği denilebilir. Çünkü Yahoo belli bir haber merkezi yanında size bu haber merkezini değiştirebilme seçeneği de vermiş. Sizlere Yahoo’nun my page özelliklerinden bahsetmek istiyorum.

Yahoo Türkiye
Yahoo Türkiye

Öncelikli olarak bu sayfaya siz de ulaşmak isterseniz www.yahoo.com.tr adresine gitmeniz yeterli olacaktır. Anasayfaya geldiğinizde aslında bu sayfanın Yahoo’nun my page sayfası özelliklerini taşıdığını göreceksiniz. Sanırım bunun nedeni henüz Yahoo'nun Türk kullanıcılarına tam bir içerik hazırlayamamış olması ya da dil desteğini bitirmemiş olması. Zaten MYNET sitesinin Yahoo’dan daha çok tutmasının sebebi dil desteğiy idi.

Yahoo my page sayfasında anasayfanın hemen yanında bulunan sayfa ekleme sekmesine tıkladığınızda anasayfam butonunun yanına bir sayfa daha açılarak içeriği ve başlığını düzenlenmesini sağlıyor. Tabii isterseniz anasayfam sekmesini de silebilirsiniz. Bu tip düzenlemeler tamamen sizin isteğinize kalmış.
Örneğin ben blog yazıları dedim ve Yahoo’nun listesinde bulunan birkaç blog yazarının sitesindeki yazılarını takibe aldım.

\

Yeni bir sayfa ekledikten sonra içerik ekle sekmesinden siteniz için istediğiniz içerikleri ekleyebilirsiniz. Aşağıdaki resimden de görebileceğiniz gibi birçok içerik özelliği barınmaktadır.

\

Kişisel Asistan
Yahoo sizin özelinize bir de asistan atamış ve bu asistanın aşağıdaki resimde görünen özelliklerinizi takip etmenizi sağlamış durumda.

\

E-Posta Takibi
Yahoo sizin maillerinizi tek bir sayfa üzerinden kontrol etmenizi de sağlıyor. Bunun için sağ alt köşedeki ve resimde gözüken özelliği kullanmanız yeterli.

\

Desteklediği hizmetler ise aşağıdaki resimlerde göründüğü gibidir.

\
\

Bunların yanında işinize veya ilgi alanınıza uygun birçok özellik bulabilirsiniz. Yahoo bir de beta aşamasından çıkma sürecini hızlandırmak için kullanıcılarının fikirlerine önem veriyor ki “Önerin” adında bir seçenek sunmuşlar. Seçenek sayfanın en sağında ve üst köşede yer alıyor. Birçok kullanıcı öneri yerine şikayette bulunmuş. Hatta bir kısmı Yahoo’yu kullanmaktan vazgeçtiğini bile açıklamış. Yahoo’nun sunduğu özelliklerin kullanımının basit olmasına karşın bunu halen anlayamayan kullanıcıların olması şaşırtıcı. Açıkçası Yahoo kendini daha da basit hale getirmeye çalışırsa ne gibi kolaylıklar sunabilir bilmem ama Yahoo beta aşamasından çıktığında Google’dan daha çok zarar görecek olan bir internet adresi biliyorum. O da MYNET. Çünkü Yahoo’nun anasayfasına baktığımda (www.yahoo.com adresinden bahsediyorum) MYNET adresinin birçok özelliğini taşıdığını görüyorum ve büyük bir yarış başlayacağını söyleyebilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder