Okulca | Yazılı Soruları,Konu Anlatımları

12 Mart 2009 Perşembe

1.Dünya Savaşında Asıl Yahudiler Bizi Arkamızdan Hançerledi

Araplar için uzun yıllar sürdürülen 'sırtımızdan hançerlediler' söylemi artık tartışma gündeminde. Özellikle İsrail'i desteklemek için gerekçe olduğunda ise geçerliliğini iyice yitirmeye başladı. Siyonist Yahudilerin, Çanakkale ve Filistin cephelerinde hâmileri olan Türk milletini nasıl 'hançerledikleri' ile ilgili bilgiler artık köşe yazarları tarafından yazılabilir oldu. İngiltere'nin himayesinde bölgede önce 'amca çocuğu' olduklarını söyledikleri Arap kardeşlerini ayartan, daha sonra bağımsızlık konusunda yalnız bırakıp hayal kırıklığına uğratan uluslararası bankerlerin desteklediği Siyonistlerin Osmanlıya yönelik ihanetleri yavaş yavaş günyüzüne çıkıyor.

Bu dosyada Cengiz Çandar ve Ali Bulaç'ın konuyla ilgili iki önemli yazısıyla birlikte, Hürriyet gazetesinde 27/6/2000 tarihinde çıkmış bir haberi bulacaksınız. Ayrıca verdiğimiz linkler meraklısı için yeteri kadar tatmin edici olacaktır.

Cengiz Çandar, 5/4/2002, Yeni Şafak

Ali Bulaç, 6/4/2002, Zaman

27 Haziran 2000, Salı Hürriyet

Develi Musevi Tugayları'nı kuran Joshua Myron öldü

BİRİNCİ Dünya Savaşı sırasında Filistin'de İngilizlerin yanında yer alan ve Osmanlılara karşı savaşan ‘Develi Musevi Tugayları’nın kurucusu olarak bilinen Joshua Myron, 102 yaşında New York'ta öldü.

New York Times gazetesinin haberine göre, Myron'un en yakın arkadaşı olan Vladimir Jabotinski adlı Rus gazeteci, Birinci Dünya Savaşı'nı Osmanlıların kaybedeceğini farkedince, Musevilerin galip gelecek tarafı desteklemesinin kendi yararlarına olacağı görüşünü ortaya attı ve bu amaçla ‘Musevi lejyonu’nu oluşturdu. Gazeteye göre, Musevilerin kendi saflarında yer almasından memnunluk duyan İngilizler, Ortadoğu ve Avrupa'dan topladıkları Musevileri, develerle bir cepheden diğerine taşımaya başladı.

Bu aşamada devreye giren Joshua Myron, taşıma işini üstlendi ve ‘Develi Tugayları’ oluşturdu. Gazete, bu birliklerin, İngilizlerin savaşı kazanmasında önemli rol oynadığını yazdı.

Develi Tugaylar'ında yer almış ünlülerden biri de eski İsrail Başbakanlarından David Ben Gurion da bulunuyor.

New York Times, savaştan sonra ABD'ye göç etmeye karar veren Myron'a İngilizler'in pasaport vermediğini, Myron'un da bu nedenle ABD'ye ‘Türk olarak geldiğini’ kaydetti.

Myron'un New York'ta zengin olduğu ve İsrail devletinin kuruluşu aşamasında ülkesine para ve silah yolladığı belirtildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder