Okulca | Yazılı Soruları,Konu Anlatımları

12 Mart 2009 Perşembe

Blogları Google'ye Ekleme, Sitemap Oluşturma ve Hızlı indexleme

Arkadaşlar şimdi blog yazmaya yeni başlamış veya bloguna GoogleBot'u (Google'nin arama motoru Botu) çağırıp indexlemesini sağlayamamış olanlar için bir kaç tavsiye'de bulunacağım.

Tabiki bunu kendi yöntemimle anlatıcam. Çünkü benim başımada gelmişti bu :) Neyse, öncelikle bu sorunu yaşayan arkadaşlara ilk önerim. Google'ye URL adresinizi eklemeniz, bunu nasıl mı yapıcaksınız ?

Buradan URL adresinizi yazıp gerekli yerleri doldurduktan sonra, URL ekle butonuna basmanız yeterlidir.

Bu birinci aşamaydı. İkincisi ise Bir sitemap oluşturmak; bunun içinde Web Yöneticisi Araçları'ndaki Kontrol Paneli'nden daha önceden kayıt etmiş olduğumuz Blogumuza tıklıyoruz ve karşımıza Önizleme sayfası çıkıyor. Sol menüde Site Haritaları Başlıklı bir Buton var, ona tıklayıp Site Haritası Ekle Diyoruz.

Türü Seçin.. Diye bir şey çıkıcak karşımıza, ona tıklayıp içinden Genel Web Site Haritası Ekle'yi seçiyoruz. Seçtikten sonra hemen altında blogumuzun adresi gözükecektir ve sonunda ise /... boşluk olması gerekiyor. Bu boş alana rss adresini yazıcaz.

Örneğin; Blogger Kullanıcısı iseniz. Http://siteadi.blogspot.com/rss.xml, Yani Sonuna Rss.xml yazıyoruz ve Genel Web Site Haritası Ekle Butonuna basıyoruz. Karşımıza Doğrulama şekli çıkıcak, ordan Meta olarak doğrulamayı seçiyoruz ve bize verilen meta kodunu şablonumuza ekliyoruz. Ekledikten sonra Doğrula diyoruz ve işte bu kadar.

Tabiki anında indexlenmesini beklemeyin. Bloglarda 3-4 günü buluyor indexleme, ama yazılarınızın %95'i indexleniyor.

Kendimce anlatmaya çalıştım, eğer yanlış birşeyler yazmışsam Affola :) Takıldığınız bir yer yada bir sorunla karşılaşırsanız bu başlık altından yorum yazarak sorunu belirtebilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder