Okulca | Yazılı Soruları,Konu Anlatımları

29 Nisan 2009 Çarşamba

August sander

august sander
august sander

1876 yılında maden işletmelerinde marangoz olarak çalışan bir babanın oğlu olarak dünyaya gelen august sander, portre ve belgesel fotoğrafın çağdaşlaşması sürecindeki etkin isimlerden.
august sander
august sander

fotoğrafla tanışması maden ocakları için çalışan bir fotoğrafçıya asistanlık yaparak başlamış, amcasından aldığı maddi destekle fotoğraf makinesi edinmiş ve kendi karanlık odasını kurmuş.
august sander
august sander

fotoğrafçı asistanı olarak yaptığı askeri hizmetten sonra tüm almanya'yı gezmiş, önce asistanlık sonra ortaklıkla başladığı stüdyo macerasına 1909 yılında kendi başına devam etmeye karar vermiş.
august sander
august sander

1920'li yılların başında ileri sanatçılar grubuna dahil olup, portrelerden oluşan belgesel projesine başlamış, birçok yeri gezmiş ama 500'ü aşkın fotoğraftan oluşan projesini kitaplaştıramamış. ilk kitabı ise 1929 yılında 60 seçmece portreden oluşan "20. yüzyılın insanları" olarak yayımlanmış.
august sander
august sander

nazi rejiminin hüküm sürdüğü yıllarda sosyal ortamın sıkıntılarının haricinde ailevi problemlerle de boğuşmuş. sander 1964 yılında vefat edinceye kadar stüdyo işlerine ve kitap projelerine devam etmiş.
august sander

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder