Okulca | Yazılı Soruları,Konu Anlatımları

25 Nisan 2009 Cumartesi

La Comunidad (2000)



Biraz macera, biraz heyecan, kıvamında komedi ve epey bir gerilim. işte bu filmi tanımlayabilecek kelimeler. 2000 yapımı La Comunidad(Cemaat) kendi tarzındaki filmlerle iyi kötü yarışabilecek seviyede.
Filmin kurgusu, oyuncuların performansı ve görsel bir çok öğe filmin sizin başınızdan geçiyormuş hissini verir.
Terk edilmiş gibi duran bir apartmanın bir dairesindeki cesedin parmaklarını yiyen kedi sahnesiyle başlasa da devamı o tarzda bir korku filmi olmadığına açıklık getiriyor.
Kahramanımız orta yaşlarında, ekonomik açıdan çok da iyi bir durumda olmayan ve emlakçıda çalışan Julia(Carmen Maura)'dır . İşi gereği
müşterilerine satılık veya kiralık daireleri gezdiren Julia bazen o evlerde yaşamaya özenmekte ve geceyi o dairede geçirmektedir.
Yine böyle çok beğendiği bir dairede kocasıyla birlikte kalmaya niyetlenen Julia dairenin tuhaflığını farkeder ve olaylar gelişir.

Kaldığı apartman sakinlerine kendisini evin yeni kiracısı olarak tanıtır. Bir yandan emlakçıyı idare etmek zorundadır bir yandan da apartmandaki komşularının tuhaf davranışlarını çözmeye çalışmaktadır.
Zaman zaman kanlı sahnelere yer verse de salt kanlı bıçaklı bir filmden ziyade bir topluluğun takıntılarını ve sürü psikolojisini yeri geldiğince ironik ve çarpıcı bir dille anlatır. Film bazı sahnelerde insana sıkıntı verir ama farklı bir tarz izlemek isteyenlerin kaçırmaması gerektiğini düşünüyorum.
Bu İspanyol yapımı filmin yönetmeni The Oxford Murders'in da yönetmeni olan Alex de la Iglesia.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder